SLADOLEDNI DAN ter KOPANJE V PENI - 3.9.2016 >
< PINEA 2016
17.08.2016 13:34 Age: 8 yrs

19-20.8.2016 - KRNSKA JEZERA - KRN - BOHINJSKO JEZERO


V petek zjutraj se nas je 28 podalo na planinski izlet.

Najprej smo se z avtobusom odpeljali proti Lepeni, kjer je bilo naše izhodišče.

Zadnjih 6 kilometrov poti nas je prepeljal Janez s kombijem, saj je cesta za avtobus preozka. Tako smo prihranili kako uro pešačenja, po cesti med avtomobili. Razlog je bil, da se otroci ne bi naveličali, vendar roko na srce nam je tudi "tastarim" vožnja kar pasala. Razen Klemena, ki je pot pretekel, vendar on je bil tako, prvi dan, poglavje zase. Zadnji štarta prvi na cilju - Z NASKOKOM, le Tomaž mu je lahko, občasno, delal družbo.

Štartali smo od koče dr. Klementa Juga v Lepeni (700 mnv.)

Prvi dve uri poti sta bili po dokaj strmi molatieri, ki nas je pripeljala do vrhnje postaje tovorne žičnice, ki oskrbuje kočo pri Krnskih jezerih (1385 mnv.). Od tu je bilo še slabih 15 minut hoje do koče. 

Nekaj se nas je nato popoldne, kljub nekoliko meglenemu vremenu, odpravilo še na vrh Krna (2244 mnv.). Pot smo zmogli v cca. 2 urah, je bilo pa megleno tako da smo bili prikrajšani za izjemen pogled z vrha.

Sledila je večerja v koči ter spanje na skupnih ležiščih. Žal je Najmlajši član odprave (Gašper) zbolel (rotavirus) in je celo noč bruhal. To je bil vzrok, da so se zjutraj odpravili na izhodišče, saj bi bila celodnevna hoja po soncu prehudo tveganje zaradi dehidracije.

Tako se nas je še 25, preko Bogatinskega sedla (1804 mnv.), podalo na pot proti Komni ter od tam do Bohinjskega jezera, v katerem smo se nekateri tudi kopali. Z avtobusom smo se nato vrnili na Hrušico, kjer smo imeli piknik s kopanjem.

SLIKE Z IZLETA

Lep pozdrav do naslednjega leta, ko se zopet odpravimo v hribe.

Vabljeni.

Robert KEJŽAR