LETOVANJE MLADINE - NOVI GRAD - PINEA - 4. do 14. - 7. 2014 >
< 28. SREČANJE ČLANIC GORENJSKE - HRUŠICA 14.6.2014
16.06.2014 17:28 Age: 10 yrs

GASILSKA PARADA OB PRAZNOVANJU 110 LETNEGA DELOVANJA PGD HRUŠICA


110 let delovanja PGD je kar lepa doba in spodobi se, da se praznovanje zaključi z gasilsko parado. Da je bil dan še slovesnejši so poskrbeli gostje, ki so se nam pridružili. Tako so na paradi sodelovali kolegi iz Avstrije, Italije, sosednjih  PGD iz GZ Kranjska Gora, iz vseh PGD GZ Jesenice ter poklicne enote GARS Jesenice. Na častni tribuni pa, med drugimi predstavniki tudi župan občine Jesenice (Tomaž Tom MENCINGER), poveljnik GZS (Franci PETEK), poveljnik GZG (Milan DUBRAVAC) ter ostali predstavniki sil zaščite in reševanja iz Slovenije ter tujine. Program je povezoval Marsel GOMBOC.

Posebne pozornosti je bil deležen gasilski podmladek PGD Hrušica, ki je pod vodstvom Alenke KEJŽAR dokazal, da tudi najmlajšim korakanje ni tuje.

Za takt, da je bil korak usklajen, so poskrbeli člani pihalnega orkestra Jesenice - Kranjska Gora, za kulturni vložek pa folklorna skupina Julijana, ki deluje v okviru KŠD Hrušica.

Na ogled je bila tudi stara brizgalna, s katero so se v soboto, na srečanju, spopadle članice. Za njeno brezhibno delovanje skrbijo Ruševci.

V avli krajevne skupnosti, je bila na ogled razstava slik s komentarji (pripravil jo je Janez TARMAN), ki je na kratko povzela celotno 110 letno obdobje delovanja PGD Hrušica.

Za konec zahvala vsem, ki ste kakorkoli pripomogli, k izvedbi praznovanja.

SLIKE S PARADE

PGD HRUŠICA