DRŽAVNO TEKMOVANJE V GASILSKI ORIENTACIJI - Dole pri Litiji - 19.9.2015 >
< NAPOTKI ZA LETOVANJE - PINEA 4. - 14. 7 2015
17.07.2015 09:32 Age: 9 yrs

PLANINSKI IZLET DO KOCBEKOVEGA DOMA NA KOROŠICI


V petek 14. 8. 2015 smo se podali v Kamniško Savinjske Alpe. Lani nam jo je zagodlo vreme, tako da smo se letos ponovno odpravili proti Kocbekovemu domu na Korošici (1800 mnv). Vreme nam je služilo, sončno z rahlo sapico med potjo. Le popoldne (med nogometno tekmo) je nekoliko porosilo. Naslednji dan, ob povratku, nas je ravno tako kmalu pozdravilo sonce in še dodatno obarvalo čudovito pokrajino.

Pot s planine Ravne (1500 mnv) okoli Dleskovca, mimo Moličke planine ter čez prelaz Sedelce (1900 mnv), do koče pod Korošico (1800 mnv), je slikovita in ne prenaporna. Do koče smo najpočasnejši porabili nekaj več kot 3 ure. Tako je ostalo popoldne dovolj časa za izlet v okolico, balinčkanje ter nogometno tekmo (na planini je najvišje nogometno igrišče v Sloveniji). 

Za nogomet smo sestavili ekipi in se takoj lotili priprav. Ekipa mlajših se je najprej relaksirala z balinčkanjem, nato pa preizkusila teren. Izkušenejši smo ubrali druga taktiko. Odpravili smo se na višinske priprave (Klemen ter Stane sta oddrvela na vrh Planjave (2394 mnv) ter po grebenu do Lučke Brane (2244 mnv) ter razcepa na poti na Ojstrico. Klemen je nato nadaljeval še na Ojstrico (2350 mnv) ter Malo Ojstrico 2017 mnv), kamor smo se podali tudi Roman, Saša ter jaz.

Nato pa, pozno popoldne, še nogomet. Borba je bila neizprosna in napeta do konca. Izkušenim se je obrestovala taktika višinskih priprav in po začetnem vodstvu mladih kmalu povedla. Kasneje je prišla do izraza mladost ter pomoč navijaške skupine (navihane Luške dekline), ki so prevesile jeziček na tehtnici in tekma se je končala, z zasluženo zmago mladih. Najboljša strelca pri mladih sta bila Tilen s petimi ter Gaja z dvema goloma. Končni rezultat je bil 10 proti 9. Odločilni gol je dosegel, najmlajši med mladimi, Anže (Kejžar in ne Kopitar) ter zapečatil usodo izkušenih.

V koči, z zelo prijaznim osebjem smo prespali ter se naslednji dan vrnili na izhodišče. Za vrnitev smo izbrali pot čez Dolge trate in uživali v raznoliki pokrajini.

Nato še piknik na Hrušici ter predlogi za naslednji izlet naslednje leto. 

Robert

SLIKE S KOROŠICE