INTERVENCIJE

28.4.2017 - UREJANJE STRUGE HUDOURNIKA

Zaradi daljšega deževnega obdobja so narasli hudourniki ter podtalnica. nad Hrušico je voda vrela iz tal, hudournik pa je tekel ob strugi in stanovanjske hiše v bližini so bile ogrožene. 6 gasilcev nas je odšlo na pomoč. S krampi, rovnicami ter lopatami smo očistili strugo hudournika, prekopali cca. 100m travnika ter nastale izvire vode usmerili proti strugi. Nasipe smo utrdili s kamenjem ter vrečami peska, ki so nam jih pripeljali kolegi iz GARS Jesenice. Da voda ne bi zalila hiše smo, kritična mesta, dodatno zavarovali. Po cca. 3 urah dela, smo bili premočeni do kosti, hiše pa nam je uspelo obvarovati in škode na objektih ni bilo.

SLIKE Z INTERVENCIJE 

9.3.2015 - POŽAR V BLOKU HRUŠICA 71/c

V ponedeljek ob 11:30 smo dobili alarm na pozivnike in sicer "POŽAR V STANOVANJU - HRUŠICA 71/c."

Z gasilci JZ GARS Jesenice smo bili na kraju v slabih 8 minutah po alarmu. Ker se je kadilo iz stanovanja v 1 nadstropju bloka, in so bila balkonska vrata odprta, smo s pomočjo lestve vstopili v stanovanje skozi balkonska vrata. V stanovanju, je bila na plinskem štedilniku posoda s hrano, ki se je žgala. Zaprli smo plin na štedilniku, posodo z zažgano hrano pa odnesli na balkon, da se ohladi. Stanovanje smo prezračili.

V stanovanju sta bila tudi pes ter želva, ki pa, na srečo nista utrpela poškodb zaradi dima v prostoru.

Na intervenciji je sodelovalo 5 gasilcev GARS Jesenice ter 5 gasilcev PGD Hrušica.

Intervencija je bila zaključena ob 12:10

5.3.2015 - ODKRITA STREHA STARE MIZARSKE DELAVNICE

Zaradi močnih sunkov vetra je prišlo (ob 14: 15), do odkritja strehe na stari mizarski delavnici (včasih last železnice). Pločevinasta kritina je ogrožala bližnjo cesto, ter vozla na njej. Zardi električnih vodnikov na strehi je bil na kraj napoten tudi dežurni elektrikar Elektra Gorenjska, ki je poskrbel za izklop električne napetosti. Gasilci GARS Jesenice ter PGD Hrušica smo pločevino, na večih mestih prerezali ter jo spustili na tla ob stavbo. Pločevinaste dele, ki so še ostali na strehi, pa smo utrdili z deskami. Prisotni so bili tudi policisti PP Jesenice, ki so, ob spuščanju delov pločevine, zapirali regionalno cesto v neposredni bližini objekta.

SLIKE Z INTERVENCIJE